Over Durisol

De naam Durisol is inmiddels een begrip als het over geluidschermen van houtvezelbeton gaat. Ons bedrijf, dat al sinds de jaren ‘40 bestaat, is gevestigd in Raalte waar we met ruim veertig medewerkers aan onze producten voor zowel binnen- als buitenland werken. Naast onze vestiging in Raalte hebben wij ook verkoopagenten in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Vanuit Nederland en Frankrijk helpen we onze klanten in België. Onze Duitse klanten helpen we vanuit Nederland.

Geschiedenis

In 1946 wordt in het Gelderse Twello de ‘Mevriet Bouwplatenfabriek’ gestart. Onder sub-licentie van Durisol Zwitserland (ontwikkelaar en patenthouder van houtvezelbeton) worden daar dak- en isolatieplaten van houtvezelbeton geproduceerd. In dezelfde periode in Leiderdorp wordt door de Nederlandse hoofdlicentiehouder van Durisol ook een betonfabriek gestart (wordt later onderdeel van VBB). Al snel besluit men tot samenwerking tussen Twello en Leiderdorp. De verkoopactiviteiten worden vervolgens gebundeld in de Verkoopassociatie Durisol-Mevriet. Beide zelfstandige bedrijven produceren voor eigen rekening en risico.

Van Twello naar Raalte

In 1965 verhuist het bedrijf van Twello naar het huidige terrein in Raalte. In overleg met VBB wordt begin jaren ‘70 het programma in Raalte uitgebreid met gevelelementen. In 1982 beëindigt VBB alle Durisol-activiteiten en gaat Durisol Raalte alleen verder. Durisol Raalte begint een jaar later, naast de productie van dakplaten en gevelelementen, met de productie van geluidschermelementen van houtvezelbeton. Dit product is daarna doorontwikkeld. Inmiddels bestaan er diverse typen en varianten. Op dit moment bestaat maar liefst 90% van onze afzet uit geluidsschermelementen.