Durisol

Durisol Houtvezelbeton; hoog geluidsabsorberend.

Durisol Beton; refelecterend en isolerend.

Hoorbaar stiller, natuurlijk duurzamer
Durisol Raalte B.V. is een internationaal opererende onderneming met vertegenwoordigingen in diverse landen. Durisol Houtvezelbeton is 70 jaar geleden in Zwitserland ontwikkeld. Ons houtvezelbeton is een zeer betrouwbaar materiaal, met een grote diversiteit aan eigenschappen. Behalve geluidsabsorberend, is het materiaal thermisch isolerend, vochtregulerend, brandwerend en duurzaam. Hierdoor is het uitermate geschikt voor geluidsschermen, geluidstegels, dak- en gevelelementen. 

Dé oplossing voor geluidsbeheersing
Van oudsher is een van de kernactiviteiten van Durisol het produceren van dak- en gevelelementen. Deze elementen worden met name toegepast in de utiliteitsbouw. De laatste decennia ontwerpt Durisol steeds meer producten voor de infrastructuurmarkt, zoals geluidsschermen en -tegels, het minischerm, het modulaire geluidsscherm, het Durisol Sound Safe System en het Rail Silencing System. Door de combinatie van goede geluidsabsorptie, duurzaamheid en grote ontwerpvrijheid zijn onze geluidsschermen en -tegels dé oplossing voor hedendaagse infrastructurele projecten. Wij maken zowel modulaire geluidschermen en absorptie op maat. 

Duurzame kwaliteit
Houtvezelbeton is een duurzaam en volledig recyclebaar materiaal (cradle to cradle), gemaakt van schoon resthout van de houtverwerkende industrie. Het productieproces is milieuvriendelijk en de elementen zijn zeer eenvoudig aan te brengen. Onze producten zijn vries-, dooi- en zoutbestendig, brandwerend, slagvast en onderhoudsarm. Durisol beschikt over vele testrapporten, de producten worden geleverd met KIWA-certificaat of KOMO-attest. Alle producten voldoen aan het Besluit Bodemkwalitiet. Als onderneming zijn we sinds 2013 in het bezit van het DuBo certificaat (duurzaam bouwen).

Voortdurend oog voor innovatie
Wij hebben voortdurend oog voor innovatie en verbeteren van onze producten. De Durisol Tunneltegel is ontwikkeld om tunnelwanden niet alleen te isoleren tegen brand maar ook geluidsabsorberend te maken; van levensbelang bij evacuaties. Een ander nieuw type Durisol Houtvezelbeton absorbeert niet alleen geluid maar kan ook de luchtkwaliteit verbeteren. Durisol onderscheidt zich met innovatieve oplossingen voor een beter milieu, die al regelmatig werden bekroond met een innovatieprijs.

Raalte (NL)
Raalte (NL)
HSL
HSL
'La Houssiere' Rouen (F)
Rouen (F)
Spoor Gouda (NL)
Spoor - Gouda (NL)

Nieuws

Gert-Jan Nietsch nieuwe commercieel directeur

Met ingang van 8 januari 2018 is Gert-Jan Nietsch de nieuwe commercieel directeur van Durisol. Gert-Jan is uw aanspreekpunt voor aanvragen en informatie. Zijn profiel kun u lezen op LinkedIn.

Feliciteer Gert-Jan met zijn nieuwe functie:

Lees verder
Laag geluidsscherm Durisol in Cobouw

Een nieuw ontwikkeld, laag geluidsscherm komt vlak langs de spoorrails te lopen om zo geluidsoverlast effectief te bestrijden. Lees het hele artikel in Cobouw: http://www.

Lees verder