Innovatie & Duurzaamheid

Bij Durisol hebben wij veel aandacht voor innovatie en duurzaamheid. Onze producten voldoen uiteraard aan alle moderne eisen. Ze hebben een hoog geluidsabsorberend vermogen en zijn onderhoudsvrij. Ontwerpers kunnen met onze geluidsschermelementen en dakplaten goed uit de voeten omdat dát wat de klant wil, wij ook kunnen maken. De ontwerpers krijgen dus een grote mate van vrijheid. Belangrijk daarbij is dat wij zo vroeg mogelijk in het proces betrokken worden voor het beste resultaat.

De ontwikkeling en productie van een nieuw product tunnelelementen is in volle gang. Nieuwsgierig? Neem contact met ons op.

Natuurlijk

Omdat onze producten van houtvezelbeton zijn gemaakt, zijn zij op natuurlijke wijze inpasbaar in de omgeving en zijn er ook mogelijkheden om de geluidsschermen te laten begroeien met planten. Een mooi bijkomend voordeel is dat deze begroeiing het plaatsen van graffiti voorkomt. Daarnaast is het productieproces van onze producten milieuvriendelijk en de elementen kunnen daarbij ook nog eens worden herplaatst.

Circulaire economie

Wij dragen graag ons steentje bij aan de circulaire economie. Een circulaire economie betekent eigenlijk dat we producten en materialen blijven gebruiken, óók als een product kapot of oud is. Wij gebruiken voor onze houtvezels resthout van de houtverwerkende industrie. Deze stukken hout waren niet goed genoeg om te gebruiken, het zijn bijvoorbeeld afkortstukken, maar voor ons zijn zij des te beter. Het zaagsel dat bij ons na het verspanen overblijft en niet geschikt is voor onze houtvezelbeton, leveren wij weer aan de fouragehandel zodat het alsnog een functie heeft. Op die manier wordt dit zaagsel niet zomaar weggegooid.

Schoner milieu

Onze geluidsschermen leveren nadat zij geplaatst zijn, ook nog eens bijdrage aan een schoner milieu. Wij hebben namelijk een nieuw type houtvezelbeton ontwikkeld dat niet alleen geluid absorbeert, maar daarnaast ook de luchtkwaliteit verbetert. Onderzoeksinstituut TNO heeft aangetoond dat dit nieuwe type houtvezelbeton zowel stikstofmonoxide (NO) als stikstofdioxide (NO2) afbreekt. Bovendien is de open structuur van het houtvezelbeton uitstekend geschikt voor het afvangen van fijnstof. Daarnaast kunnen we op de geluidsschermen een verf aanbrengen, die onder invloed van licht (fotokatalyse) stikstofmonoxide omzet in een onschadelijke stof die bij regen wegspoelt. Met het gebruik van deze verf op onze milieuschermen verwachten we een nog groter effect ten gunste van het milieu te bereiken.